diumenge, 13 de maig del 2012

EL NOSTRE PAISATGE INTERIOR: L'HORT

En un hort  hi podem trobar una gran diversitat d'hortalisses i una barreja de colors agradables. L'olor a terra mullada sovint ens recorda que, per continuar creixent, cal mantenir els peus en contacte amb la terra.
Allà tot té el seu ritme i és necessari respectar i tenir en compte les estacions  de l'any. Amb l'experiència aprenem a saber destriar de cada estació, de cada moment i de cada instant el més important de tot el que té una relativa importància.   

Cal donar eines als infants per  aprendre a cultivar i a tenir cura del seu hort interior. Aprendre a sembrar, alimentar, cuidar i valorar sense pressa totes i cadascuna de les llavors, valorant cada petit canvi i aprenent dels errors i de les dificultats que van apareixent.
Deixem un tros d'un mateix en allò o en aquelles coses que, realment, ens són importants i ens enriqueixen, doncs, l'esforç, el temps dedicat, el respecte i l'estimació ens acabarà aportant, tard o d'hora, bons fruits.

5 comentaris:

  1. Sovint tenim terra ben fèrtil al voltant que ens ajuda a trobar el sentit de la vida.

    Moltes gràcies i enhorabona, Mar.

    Bea.

    ResponElimina
  2. Gràcies per compartir-ho! Així és la vida. Sovint ens és tan fàcil perdre'ns en el dia a dia i oblidar allò més important.

    M'ha fet pensar en:

    "En aquesta vida no podem fer grans coses. Només petites coses amb un gran amor" de la Mare Teresa.

    ResponElimina
  3. Les vostres aportacions enriqueixen el missatge que volia transmetre.
    Bea, m’agrada molt la idea de terra fèrtil. Possiblement ,i entre altres coses, allò que fertilitza la terra és allò positiu que ens aporta la gent que ens envolta.
    Moltes gràcies noies
    Una abraçada

    ResponElimina
  4. felicitats per l'article.

    mercè p.e.

    ResponElimina